maanantai 15. elokuuta 2016

Lopuksi

Utön vuosi alkaa olla vietetty. Olemme viihtyneet täällä niin hyvin, että jäämme vielä toiseksi vuodeksi saarelle Topin kanssa. Topi menee Utön koulun viimeiselle ala-asteen luokalle jonka jälkeen koulunkin vuoksi muutto mantereelle on edessä - ehkä heinä- elokuussa 2017.

Viikko sitten olin Helsingissä polvileikkauksessa. Edessä on kuusi viikkoa kyynärsauvoilla köpöttelyä joten olen melko riippuvainen toisten avusta ihan päivittäisten toimienkin osalta. Lääkärin suosituksesta poiketen palasin saarelle jo samalla viikolla. Polvi on kipeä joskin vahvoilla särkylääkkeillä kipu pysyy hallinnassa. Leikkaushaavat ovat parantuneet hyvin. Kuntoutumisen kannalta on tärkeää, että jalalle ei laiteta painoa, Lepoa tarvitaan ainakin alkuvaiheessa joskin sänkyyn ei saa jäädä makaamaan. Leikkaus tehtii puudutuksessa jota suosittelenkin, oli todella mielenkiintoista seurata monitorista operaatiota kirurgin selostaessa tapahtumia.

Perjantaina ja lauantaina Utön hotellissa vietettiin jazztapahtumaa. Olin yleisössä lauantaina. Tapahtumasta jäi hieman vaisu maku. Yleisö oli varttuneempaa väkeä josta eräs nuorempi totesikin, että perjantaina paikalla oli enemmän kuulolaitteita kuin alle kolkytvuotiaita. Hyvä bändi soitti noin kahden tunnin setin jonka jälkeen muuta ohjelmaa ei sitten ollutkaan. Koska kyseessä oli jazzfestarit olisi olettanut ohjelmaa olevan hieman pidemmälle iltaa. Paikalla olisi voinut olla vaikka DJ soittamassa tunnelmaan sopivaa musiikkia levyltä. Tassijoiden onneksi yleisöstä löytyi pelimanni joka soitti haitarilla muutaman tassibiisin. Tapahtuman järjestäjä Eero lupasi jatkoa festareille joten palautetta kannattaa antaa jotta seuraava tapahtuma olisi vieläkin parempi. Bändistä tunnistin Seppo Hovin ja Pentti Lasasen sekä laulusolisti Minna Lasasen.

Vielä muutama viikko sitten Utön laiturit täyttyivät päivitäin huviveneistä. Nyt koulujen alkaessa veneet ovat poistuneet ja saaren turistien määräkin vähentynyt. Yhteysalus Ms Eivor liikennöi talviaiktaulun mukaisesti ja Utön kauppa palvelee kesää suppeammilla aukioloajoilla. Lintujen pesimäkausi on päättynyt ja lintuharrastajat odottavat syysmuuton sesonkia. Verkoilla saa jälleen siikaa.

Tämä kirjoitus olkoon viimeinen blogi-kirjoitukseni joten kiitokset kaikille jotka olette olleet mukana.

Katajanokan venekerhon satama Katajanokalla elokuun iltana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti