keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Kesäpäivän seisaus

Edellisestä bloggauksestani on kulunut jo kymmenen päivää. 
Super foodia Merikaali Crambe maritima

Saaren väkiluku kasvaa kesäasukkaiden myötä päivittäin. Turistit tekevät tutut kysymykset joihin on mukavaa vastata "Eikö täällä tule aika pitkäksi talvella?". Kaupalla on jonoa ja sen terassilla kirjoitellaan postikortteja. Kortteja jotka saavat Utö -postileiman ei Utössä vaan Liedossa postin jakelukeskuksessa. 
Rommi -koirakin on mielissään aitamme takaa kulkevista uusista koirista. Joku koirista tulee pyydettäessä pihalle juoksemaan ja leikkimään. 

Isoin uutinen on ilman muuta se, että saaremme väkiluku kasvoi yhdellä. Viime viikolla Saareen syntyi poika. Vielä en kaveria ole nähnyt kuin isän puhelimen kuvassa varpajaisissa - ihan oli vauvan näköinen. Koko perhe on vielä mantereella joten livenä sitten myöhemmin.

Lauantaina avustin morsiammen polttariporukkaa. Olivat epätoivoiseti kaasojen toimesta etsineet valokuvaajaa Utöstä, kuvaajaa joka olisi suorittanut huomenlahjakuvauksen. Mantereeltakaan kuvaajaa ei purjelaiva Eugenin mukaan löytynyt, joten lupasin auttaa. Kuvausillan sää oli sitten mahdollisimman kehno. Satoi vettä ja tuuli 14 m/sek. Kuvaus tuli hoidettua, polttariporukkka oli kuviin tyytyväisiä eikä morsiankaan tietääkseni vilustunut vaikka olikin meistä urhein ja vähimmissä vaatteissa.
Verkoille                      Kuva: Topi Lähteenmäki

Töihinkin on taas totuteltu. Pientä saneerausta olen tehnyt kirkossa, samoin pikku saunan viemäri korjattiin porukalla. Pesuvettä tuottavaan kaivoon asennettin samalla myös uppopumppu, joten enää ei tarvitse vettä kantaa lihasvoimin saunalle. Kehitys kulkee..

Rommi -koira on tehnyt tuttavuutta saareen muuttaneiden kesälampaiden kanssa. Kiinnostus on molemmin puolista. Olisi hauska tietää Rommin ajatuksia näistä koiran näköisistä väärän hajuisista määkijöistä. Tiesittekö muuten, että raumalaisia kutsutaan joissan piireissä lampaiksi - hehän sanovat "mää". Me kotkalaiset taas "mie" ja meillä on myös käkiä taskussa. "Käet pois taskusta".


Merisumua                                                                                 Kuva: Topi Lähteenmäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti