maanantai 16. toukokuuta 2016

Kirjekyyhky

Lauantaiksi ennustettiin kovaa sadetta. Ennuste säikäytti. Sade ei kuulunut vanhemman poikani Laurin suunnitelmiin, joten hän pakkasi reppunsa jo lauantaina ja poistui laivaan. Sateella ei voisi kuvata. Ennuste ei pitänyt kuten niin usein merellä olen havainnut. Lauantai oli tosin harmaa, mutta poutainen. Sade tuli sitten sunnuntaiksi, jolloin satoikin taukoamatta koko päivän. Vettä tuli kerralla kolmetoista milliä, sunnuntai päivän ankeutta lisäsi vielä kova tuuli, joten me vietettiin aikaa sisätiloissa kirjojen ja netin ääressä. Tänään maanantaina on taas kesäinen aurinkoinen sää pääskysten kurvaillessa venevajoilla.

Jos olisimme Pohjois-Koreassa niin talomme ajoittain pimentyvän TV -antenniverkon voisi selittää sensuurilla. Olemme kuitenkin Utössä, joten ilmeisesti syynä on verkon tekninen vika. TV:tä voi katsella myös tietokoneen kautta, joten Suomen ja Slovakian välinen jääkiekon MM-ottelu viidytti sateisen päivän iltaa. Matsi ei ollut enää toisen erän jälkeen jännittävä päättyen Suomen hyväksi 5-0.

Perjantaina teimme kuvausretken Ormskäriin. Meillä saari on useamman käynnin vuoksi varsin tuttu, mutta Laurille uusi. Kevään vihreys oli kuitenkin muuttanut maisemaa joten kameralle löytyi käyttöä. Lauri haki meitä taiteellisempia kohteita kuvaten niitä 6x6 filmille. Minä räpsin kuvia muistikortille digitaalisena. Rommi -koira ei päässyt tällä kertaa mukaan, koska meitä oli varoiteltu saaren runsaasta käärmekannasta. Yhtään käärmettä ei kuitenkaan nähty - näkiköhän käärmeet meitä?

Huviveneitä vierailee Utössä jo lähes päivittän, joten olen lopettanut niiden laskennan. Asuntomme merinäköalaan on laivojen ja kuttereiden lisäksi ilmestyneet purjeveneet. Parhaillaankin sellainen niiailee heikossa tuulessa vasta-aallokossa matkalla todennäköisesti Ruotsiin - oi jospa saisin olla mukana :-) AIS:sta udeltuna on kyseinen vene käynyt myös Huippuvuorilla.

Naapuri oli saanut muutaman hauen meidän ollessa mantereella veneen kevätkunnostus puuhissa. Tämä on varma tieto - eikä kalavale. Heikkoa tuulta luvattiin huomiseksikin, joten veimme kolme verkkoa veteen. Olisiko huomenna ruokapöydässä taas kalaa?

Tämän illan ohjelman varasti kesy kyyhky, joka osoittautui kirjekyyhkyksi. Jalassa on rengas jossa tunnus joka viittaa Ruotsiin. Kyyhky on niin kesy, että sen voisi hyvin ottaa kiinni paljain käsin. Ruokimme kyyhkyn, joka toivottavasti on vain pysähtynyt matkalla lepäämään Utöseen tai sitten se on menettänyt suuntavaistonsa ja eksynyt. Leivän murusia mielummin sille maistui voikukan nuput. Ohi kulkenut lintuharrastaja kertoi kyyhkyn tulleen tänään yhteysalus Ms Eivorin kyytiin Jurmon ja Utön välisellä reitillä. Ties vaikka lähtisi ohi seilaavan ruotsinlaivan kyytiin lentämisen sijasta.

Jostain syystä tämä Blogger -sovellus ei anna nyt liittää kuvia sivuille, joten odotellaan korjausta.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti