torstai 12. toukokuuta 2016

Takaisin saareen

Viikko vierähti nopeasti mantereella "työleirillä" omaa venettä kunnostaessa ja sen vesille laskun kanssa. Paljon sain aikaan, mutta vielä jäi töitä veljelleni. Uuden maasähkökeskuksen ja karttaplotterin asennus on kesken. Kiire hänelle tulee kun aikoo lomapurjehdukselle jo 22.5, vielä ennnen sitä on tehtävä lyhyt moorroripyöräreissu täällä kotomaassa. 

Tuttu Ms Eivor olikin vaihtunut huollon vuoksi vähemmän tuttuun Ms Kökariin. Tämä on selvästi pienempi alus, mutta enemmän laivan oloinen. Aurinkoinen ja kevyt tuulinen sää saatteli meidät hetki sitten matkaan. kohti etelää. Topin ja Rommin lisäksi mukana on myös toinen poikani Lauri, joka sinnittelee allergialääkkeiden kanssa koiramme kanssa samassa autossa ja asunnossa. Hänen visiittinsä kestää vain sunnuntaihin.

Myytäviä veneitä surffatessa osui silmääni Swan klassikko, jota piti käydä katsomassa. Kiireisen aikatauluni vuoksi en kuitenkaan ehtinyt. Lähtöpäivänä matkan varrella piipahdettiin katsomassa sitä talvitelakointipaikalla. Pressun välistä kurkatessa se näytti todella upealle kiiltävine valkoisine kylkineen. Tämä Swan on rekennettu 1970 - aikana jolloin veneistä tehtiin erittäin vahvoja isojen merien kaikkiin säihin. Sisätilat ovat suunniteltu ja rakennetu hyvin taidokkaasti täysin käsityönä pohjanmaalaisten puuseppien toimesta. Toivottavasti tälle Swanille löytyy hyvä koti - mietitään.

Viikko kaupungissa johtuen ehkä keväästä maistui ihan mukavalta, mutta vain pienin annoksin. Utöseen paluu oli kuitenkin kokoajan mielessä. Kiitti majoittajillemme! 

Rommi -koira sai silmätulehduksen molempiin silmiin katupölystä ja nyrjäytti takajalkansa. Eläinlääkäri määräsi silmätipat ja kipulääkkeen, laittoi polven paikoilleen ja kehotti varavaisuuteen muiden koirien kanssa leikkiessä, sekä välttämään pitkiä lenkkejä muutaman viikon ajan. Parane pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti