lauantai 28. toukokuuta 2016

Vaikka ollaan vasta toukokuussa ovat päivät täällä ulkosaaristossakin kesäisiä. Merivesi on kymmenen asteista, mutta samalla menettänyt osan kirkkaudestaan. Syynä olettaisin olevan levien kevätkasvun valon lisääntyessä ja nyt en tarkoita sinilevää. Sitäkin varmaan saamme sitten myöhemmin kesällä. 
Verkoilla ei ole saatu kalaa kuin satunnaisesti kampeloita. Naapurin neljästä verkoista kävimme kokemassa 27 kampelaa joista kymmennen pienintä ja hyväkuntoista päästettiin takaisin mereen. Kerrottakoon vielä ihmettelijöille, että naapurin verkoille meillä oli lupa.  Kampelaa ja lihavia sellaisia saadaan siten heinäkuussa kertovat täällä meitä pidempään kalastaneet, koska ihminen ei lajinsa mukaisesti ole koskaa tyytyväinen niin heinäkuussa haluttaisiin verkkoihin siikaa eikä kampeloita.

Kalastamista emme ole kokonaan unohtaneet. Topi oli yhtenä iltana silakkaa litkaamassa tyydyttävin tuloksin. Seuraavana päivä syötiin tuoreita paistettuja silakoita, jotka todella maistuvatkin aivan toiselle kuin ne Prisman tiskiltä tuoreena ostetut. Silakoiden kylkeen perunamuusia, persiljaa ja sitruunlla terästettyä kermaviiliä niin paremmasta ei väliä.


Päivittäin Utöön laituriin kiinnittyvät purjeveneet aiheuttavat vieroitusoireita - tekee mieli merelle purkkarin sitlooraan. Oma kimppaveneemme on nyt veljeni käytössä lomapurjehduksella jossain päin itäistä Suomenlahtea. Hetki sitten konsultoin hänen kanssaan veneessä olevaa ongelmaa moottorin jäähdytysveden kierron loppuessa. Nopeasti vian syy selvisikin ja myös korjattiin. Roskia / levää oli joutunut veneen pohjan läpivientiin, josta merivesipumppu imee jäähdytysveden sisälle. Tukoksen vuoksi vettä ei pumpulle asti noussut.

Tänään espanjalaisjoukkueet ratkaisevat keskenään kuka on jalkapallon Mestarien liigan voittaja. Käytännössä voittajajoukkue on Euroopan paras seurajoukkue.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti