torstai 19. toukokuuta 2016

Vielä ei kalaonni potkinut. Verkoissa vain yksi kampela, mutta hyvän kokoinen. Nyljettiin ja joutui pannulle. Verkot olivat kovin likaiset limaisesta levästä, pidetään kalastuksesta taas pientä taukoa. Tuoretta silakkaa tekee mieli, joten toivotaan, että joku sitä täällä kalastava saa saaliin josta riittää silakkaa jakoon asti.

Aurinkoiset säät hellivät taas meitä. Luvassa on uusi lämmin jakso "kesän toinen avaus" kuten meteorologi TV:ssä veisteli. Liekö tämä saanut huviveneilijätkin vesille. Utössä on jo päivittäin muutamia veneitä laiturissa. 
Eilen saapui vanhempi yksinpurjehtija Espoosta Avance 245 veneellä. Perälipussa Espoon merenkulkijoiden tunnus.  Hän on kertoman mukaan kiertänyt Saaristomeren kohteita jo liki 60 -vuoden ajan, joten juttua meillä riitti laiturilla ja myöhemmin kaupan terassilla.
Guy 33
Hän oli vuosia sitten omistanut Lohi 34 veneen jolla oli ollut Välimerellä ja saanut siellä kommentteja, että miksi te tänne olette tulleet kun teillä on siellä Suomessa maailman kaunein saaristo. Lohi 34 myynnin jälkeen kaveri olu ollut jonkin aikaa ilman venettä, mutta vieroitusoireiden  jatkuttua oli hankittava taas vene. Toinen Utön laituriin kiinnittynyt vene oli Guy 33 purjevene. Miehistönä lämpimästi pukeutunut pariskunta, joka kertoikin 10 m/sek puhaltaneen etelätuulen ollessa vastainen olevan jäätävän kylmää.


Kaupalla keskustelu meni jääkiekon MM-kisoihin. Suomen menestyspaineet - mitalliodotukset tuntuvat täälläkin. Suunniteltiin Tanskapelin jälkeen kisastudion pystyttämistä kerhotilaan mikäli Suomi selviää jatkoon. Olisihan se aikamoinen yllätys jos neljän tuhannnen jääkiekon harrastajan Tanska tänään Suomen kisoista tiputtaa.

Rommi -koiran silmätulehdus alkaa olla ohi. En tiedä väsyttääkö silmätipat tai polveen saatu kipulääke kovastikin. Ainakin lenkkeilyhalu on ollut Rommilta poissa lääkekuurien aikana. Kipulääke jo lopetettiin ja silmätipat lopetetaan tällä viikolla niin eiköhän sitten saada taas lisää vauhtia.

Ormskäristä Utöseen

Ormskäristä luoteeseen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti