perjantai 12. helmikuuta 2016

Kavereita odotellessa

Yöllä oli satanut hyvin märkää räntää, joka oli peitellyt maan valkoiseksi. Keskipäivään mennessä se oli sulanut. Nyt iltapäivällä tuulee 14 m/s ja räntäkuurot piiskaavat lounaasta eikä siis taivaalta niinkuin olemme tottuneet. Sään puolesta hyvällä syyllä voi  pysytellä sisätiloissa jellei sitten halua nauttia happirikkaasta meri-ilmasta ja sen jälkeen kupillisesta kuumaa kahvia sisätiloissa - jäkimmäinen on nyt oma valintani.

Tutun lenkin majakkamäelle jälkeen odotellaan iltamyöhällä laivalla saapuvia purjehduskavereita viikonlopuksi Utöseen. Jotenkin luksusta saada tuttuja ympärille. J
Toisaalta "isäntänä" oleminen ei ole minulle kovin luontaista - mielelläni olen mukana porukoissa, mutta mielummin ilman isäntäroolia. Kisaveneessäkin mieluisin paikka on ehdottomasti keulagasti - mahdollisimman kaukana kipparista ja perämiehestä :-) Hyvä ystäväni onkin luonnehtinut minua sosiaaliseksi erakoksi. Ehkä juuri siksi halusin vuodeksi ulkosaaristoon Helsingin Kalliosta enkä vaikka lämpöiseen Kreikan saaristoon niinkuin työpaikalla joku ihmetteli.

Keskiviikkona saunoin. Sauna jäi kunnollisen lämmittämisenkin jälkeen miedoksi. Epäilykseni osoittautui oikeaksi, kiukaan kivet ovat poltettu loppuun. Ne eivät varastoi lämpöä ja siksi kuumat löylyt saa vain ensimmäiselle lauderundilla. 
Tilasin uudet kivet kiukaaseen ja ne luvattiin laivaan jo perjantaina joten lauantaina pitäisi olla uudet soinnut saunan mustissa uruissa. 
Tänään aamulla Topin kanssa nostelimme kiukaasta valmiiksi pois kivet ja siivosimme kiukaan kivimurskasta ja -pölystä. Itse Kastor -kiuas oli ihan ajokunnossa, joten eiköhän saunojat saada taas lauteilla kumaraan.

Editoimiemme purjehdusvideoiden ensi-ilta on lauantaina Utössä. Keskeltä kylää löytyy tila, jossa on videotykki ja valkokangas. Luulisin videoiden kirvoitavan purjehdusporukan keskustelun kesän tuleviin koitoksiin kölin päällä. Tänään avattiin Hesassa venemessut, josta monen purjehduskausi alkaa.

Haukan katseella voit tunnistaa kuvassa keskellä sinisuohaukan lennossa,
Kuva: Topi Lähteenmäki
Lintujen kevätmuutto alkanut. Kaupassa tavattiin paikallinen lintuharrastaja joka kertoi nähneesä eilen neljä kiurua Utössä. Olikos se niin, että "kuu kiurusta kesään ja puolikuuta peipposesta.." Topikin kuvasi täällä sinisuohaukan, joka varmistui Jurmolaiseksi, se oli kai viime kevään poikueesta.

Topin kanssa pelattiin kaksi riviä Lottoa oman vakioni Vakioveikkauksen lisäksi, joten eiköhän kaikki valmistelut viikonloppua varten ole tehty.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti