keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Venemessuille

Viikonloppu purjehduskavereiden kanssa kului rattoisasti. Sateisen ja tuulisen viikon jälkeen kuin tilauksesta saatiin lauantaiksi aurinkoinen sää Utöseen. Tummat raskaat pilvet ympäröivät saarta pysyen kuitenkin meren päällä. Opastettu kävelykierros Utössä tehtiin hienossa säässä. Se herätti paljon keskustelua vielä kierroksen jälkeenkin. Laivojen haaksirikot oppaan kertomana muuttuivat autenttisilla paikoilla lähes eläviksi. Vieraitteni lähtöpäivä sunnuntaina oli lokakuisen harmaa ja kostea. Sain taas vastata kysymykseen miten vietän aikaani täällä tällaisilla säillä. 

Kuten oli odotettavissa puhuttiin paljon purjehduksesta. Kehuttiin ja haukuttiin veneitä ja purjeita. Ehkä huikein aihe oli haave ARC - Atlantin yli purjehduskisaan osallistumisesta omalla joukkueella ja vuokraveneellä. Tämä iso hanke vaatiin 2-3 vuoden suunnittelun ja säästämisen https://www.worldcruising.com/arc/event.aspx Ensi kesän kisojen osalta homma jäi vielä kovasti auki. Kisavene X-332 menee keväällä telakalle  tarkastettavaksi viime kesän lomapurjehduksella tapahtuneen karille ajon vuoksi. Elokuussa kisattava Helsinki - Tallinna Race oli kai ainoa joka lyötiin kiinni. Myös kesäkuun Espoo - Suursaari Race kiinnosti ainakin kipparia.
Palautin muuten maanantaina kauppaan tyhjät olutpurkit majoitustiloistamme. Seitsemän täysi-ikäistä tyhjensi viikonlopun aikana 42 purkkia - sehän on vain kuusi purkkia per äijä - taidamme kuulua jo ukkokerhoon.

Tänään keskiviikkona matkaamme Topin ja Rommin kanssa mantereelle tutulla Ms Eivorilla. Ohjelmassa perjantaina Helsingin venemessut ja kummitytön tapaaminen lauantaina. Rommi pääsee Eeva -tädille täyshoitoon. Utöseen palaamme sitten sunnuntaina. 

Tällä viikolla Utössä oli jo selvät kevään merkit. Aurinko paistaa ja tuulikin on ollut heikkoa (8-10m/s).  Tosin tänään tähtikirkkaan yön jälkeen tuulee taas lounaasta 15 m/s. Aurinko on jo korkealla ja lämmittää selvästi. Lintuharrastajat hiipivät saaren rantoja bongaten kai päivittäin uusia kevätmuuttajia ja huomauttelevat koiran ulkoiluttajia pesimärauhan rikkomisesta. Koirat on pidettävä kytkettynä ainakin rantaruovikoiden tuntumassa jo nyt vaikka linnut eivät vielä pesi ne kuitenkin katsastavat sopivia pesäpaikkoja valistettiin meitäkin.

Merimatka Ms Eivorin kyydissä menee tuttujen ihmisten kanssa seurustellen nopeasti. Välillä tarjotaan Rommille pissalenkkiä laivan kannella ja katsellaan merta. Havaintoja ainakin joutsenista, sinisorsista ja merikotkista. Sisäsaarissa näyttää olevan hieman lunta, mutta jäätä ei näy missään.

Utön majakka ja luotsiasema ilta-auringossa

Aurinko painuu horisontin taakse hieman ennen puolta kuutta. Päivä on
pitenee nyt kukon askelin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti