maanantai 22. helmikuuta 2016

Venemessuilla

Perjantaina olin ties kuinka monelta vuodelta tutuilla Helsingin venemessuilla. Messuja moni kutsuukin purjehduskauden avaukseksi - minulle ehkä myös perinne. Mieleen ei tule aikaisemmilta vuosilta yhtään näin "mitään sanomatonta" messutarjontaa. Purjeveneitä esillä oli vain kolme - luit aivan oikein kolme. Hallin yläkerran "rihkamaosasto" oli sekin aneemisempi kuin koskaan. Paikalla oli oikeastaan vain Lauttiksen tutut veneltarvikekaupat ja muutama helppoheikki. Vaatimattomasta tarjonnasta huolimatta päivä messuilla kului mukavasti purjehtivan kaverini kanssa, hän tuntee lähes kaikki veneet, veistämöt ja pitkälle niiden historiankin. 

Tuliko messuilta ostettua uutta venettä? Ei tullut vaikka halvalla :-) olisi saanut, ainakin jos vertaa veneiden hintoja takavuosiin, alaspäin on tultu. Veneiden kaupan esteenä myyjän mukaan on vanhojen veneiden omistajat jotka eivät ole "havainneet" hintojen laskua eivätkä siksi pääsee eroon mielitietyistään. Kauppa kyllä käy jos vene on oikein hinnoiteltu. 

Rommi otti rennosti laivamatkan. Katselkoot muut maisemia,
minä katselen unia, se ehkä ajatteli
Takaisin Utöseen matkasimme mantereelta sitten maanantaina. Viikonlopun lumisateet olivat somistaneet sisäsaariston maisemia joten katsomista riitti.  Laivan matkustajat viihtyivät paljon kannella kuvaamassa. Tyynessä meressä näimme myös hylkeen. Pää pinnalla se sivuutti laivamme muutaman kymmenen metrin päästä.

Toimme mukanamme kolmisenkymmentä henkeä Utöseen. Osa ainakin hiihtolomalaisia ilman suksipusseja :-)






Alla muutamia omia näpäyksiä kännykkäkamerallani.



MS Eivorin peräaalto

Lunta satoi paikoin niin tiheästi, että näkyvyys oli huono

Nötö

Kuvan Jurmo ja Utö eivät olleet saaneet lumipeitettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti