torstai 25. helmikuuta 2016

Moottoriveneilykauden avaus

Jo toinen peräkkäinen aurinkoinen ja keväinen päivä, tuultakin alle 10 m/s. Eilen kannoin terassille tuolin, jossa Rommin kanssa nautimme auringon lämmöstä.
Terassikausi on avattu 24.2.2016
Länsituuli ei suoraan puhaltele terassille, joten siellä pärjää hyvin untuvatakissa ja villasukissa :-). 


Keväisen päivän jälkeen teki mieli saunaan. Lämmittämisen loppuvaiheessa tungin kiukaan pesään liian pitkän puun ja työnsin luukun kiinni. Luukun lasi meni säröille ja hetkeä myöhemmin tiputteli lasin palat lattialle. Saunan hormissa on reilu veto joten savua ei löylytilaan tullut. En kuitenkaan enää lisännyt puita, vahdin jokisen kipinän joka sinkosi avoimesta luukusta lattialle. Polttopuut ovat mäntyä, joten rätinää ja pauketta riittää. Kiuasta ei voinut jättää ilman vartiointia joten istuin hiipuvassa hikliöylyssä aina siihen saakka kun tuli kiukaan alla oli hiilloksella eikä palovaaraa enää ollut. 

Aamulla googlasin Kastorin kiukaaseen uutta luukun lasia aamukahvia juodessa. Homma osoittautuikin hieman kinkkiseksi, lasia ei ihan helposti tunnu löytyvän, ei ainakaan rautakauppojen hyllytavarana.  Kokonaisia kiukaita on tarjolla montaa mallia, mutta varaosia niihin ei. Mittatilauksena luukun lasin varmaan saa lasitusliikkeestä - jatkan etsiskelyä.  Korvasin luukun lasin väliaikaisesti samankokoisella pellillä, joten sauna on taas käytettävissä. Pitää ottaa eilinen saunareissu tänään uusiksi kunnon löylyillä.

Tänään Utöllä laskettiin veneitä vesille - ainakin yksi oman veneeni lisäksi. Todella helppo ja nopea urakka. Yamahan 2T perämoottori käynnistyi ensimmäisellä - hyviä koneita nää Yamahat, totesi venetraileria vetänyt mönkijäkuski. Talvitelakointi jäi vajaan kahden kuukauden pituiseksi, kun jäitä ei tullut tänäkään vuonna.

Iltapäivällä vietiin Topin kanssa kalaverkkoja veteen, joten avasimme tänään kalastuskauden. Taimen olisi kiva yllätys :-) Huomenna olisi verkkojen kokemisen ohella tarjolla siivouksen lisäksi keppijumppaa. Illalla myöhään saapuu hotelliin pari tuttua kaveria joiden kanssa vietetään viikonloppua. Koko viikonlopuksi on ennustettu aurinkoista ja tuulta vain 3-5 m/s, toivottavasti ei naamat pala. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti