sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kevättä odotellessa

Nopeasti aika kuluu oman elämäni tiimalasissa, on kulunut jo viikko edellisestä bloggauksesta.  Viihdyn täällä niin hyvin, että voisiko joku painaa jarrua.

Harmaat kosteat, sateiset ja sumuiset säät lämpöasteiden vallitessa ovat vieneet päiviä iltaan ja iltoja taas aamuun. Aurinko on toki hetkittäin näyttäytynyt, joten kyllä se taivaalla vielä on. Tuulta on ollut jatkuvasti yli 10 m/s. Kevyemmät tuulet tuntuvatkin tyyneltä. Päivien pidentymisen havaitsee jo helposti. Kaikki edellinen yhdessä on haihduttanut uskon talveen ja meren jäätymiseen. Kevät on kohta.

Utön todellinen kalastajakin pitää nyt taukoa. Tammikuussa hän vielä vei verkkoja veteen ja saikin kai jotain - päättelen hänen rantavajan seinälle naulattujen taimenen päistä. Ylös saaduista kaloistahan eivät kalamiehet puhu vaan niistä jotka irtosivat pyydyksistä. Keskustelua käydään suunnilleen tähän tapaan; "joskus jotain saakin - sieltä ne tuli merestä".

Epätodellisen tuntuinen iltarusko Utössä
Kuva: Topi Lähteenmäki

Saarella on nyt todella hiljaista. Arkisin ei juurikaan näe muita ihmisiä kuin kaupalla sen ollessa parisen tuntia auki. Koiraihmiset toki tekevät tutut lenkit säästä huolimatta. VMuutamat turistit ja lintuharrastajat saapuvat viikonlopuksi saareen uhmaten   tuulia ja sateita. Aikaa tulee vietettyä nyt sisällä.

Perjantaina tein päiväseltään reissun mantereelle. Mikään käväisyhän tämä ei täältä ole, sillä laiva lähtee aamulla 5.30 ja on takaisin Utössä vasta illalla 22.30 tai myöhemmin. 
Topi ja Rommikoira pitivät toisilleen seuraa saaressa sillä aikaa kun kävin hakemassa Raision Biltemasta joulukuussa sen kassalle unohtuneet veneen akun. Alkoon oli myös asiaa kun tulevana viikonloppuna saareen saapuu kisapurjehdusmiehistömme - tapaamista pitää tietysti juhlistaa. Yhteistä aikaa vietetään talvileirin nimissä, keskustellen käymme läpi tulevan kesän kisaohjelmaa jne.

Eilen lauantaina ja tänään sunnuntaina olemme Topin kanssa editoineet minun viime kesän Huippuvuoripurjehdusvideoita esityskuntoon. Topi opetteli itsekseen Macin iMovie -sovelluksen käyttöä ja opetti sen sitten minulle "vierihoitona". Hän kuvasi ja editoi videopätkän "Rommin lenkki", josta tulikin hauska kaikkien tehosteiden ja kamera-ajojen kanssa. Videoiden editointi on oikeastaan aika kiinnostavaa ja vaikka omaa työtä ei pitäisi arvostella niin tekemämme 12 minuutin videosta tuli hyvä. Ihmettelin muuten tai oikeastaan en, koska olen huomannut tämän ennenkin, oli meinaan pakko kilauttaa kaverilla ja kysellä purjehduksella mukana olleiden muutaman kaverin nimiä, kun oma muisti petti. Vielä heinäkuussa nimet olivat kirkkaasti mielessä. 

Kuva: Topi Lähteenmäki

Edellisen blogitekstini kuva-arvoituksen oikea vastaus on  
C. Amerikkalaisten arkkitehtiopiskelijoiden pystyttämä maisemateos.  Kertoman mukaan näitä oli kaksin kappalein, mutta toisen on myrskyt heittäneet mereen. Tästäkin kai haluttaisiin päästä eroon.  Minusta teos ei istu maisemallisesti Utön eteläkärkeen. Amerikkalaiset arkkitehtiopiskelijat olivat kaiketi toista mieltä.



Alla kuvassa uusi tehtävä ratkaistavaksi, joka on kopioitu E. Annie Proulxin mainiosta kirjasta  Laivauutisia. Oikeaa vastausta ei minullakaan ole, joten jos keksitte niin vinkatkaa. Omasta ratkaisuehdotuksesta voin kertoa myöhemmin.
  






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti