sunnuntai 22. marraskuuta 2015


Lauantaina tuulee 15 m/s pohjoisluoteesta. Tuuli on raakaa kun saatellaan Rommi koiran kanssa Topia laivalle. Ilmatieteenlaitoksen mukaan sää tuntuu -5 asteiselle. vaikka lämpötila on +4. Nyt voisi Rommi -koiran lisäksi olla mukana myös rommia lämmikkeeksi nestemäisessä muodossa, mutta ei oteta vielä kun kello ei ole kahtatoista. Laiturilla seisoivat kohmeiset kansimiehet toppa-asuissaan, jotka vihjailivat minulle olisiko minun jo aika luopua shortseista. Vastasin, että pukeudun sään enkä kalenterin mukaan. 

Topi lähti Ms Eivorin suojassa puskemaan kohti manteretta. Pitkin matkaa hän lähetteli minulle aaltokuvia isoista aalloista jotka ryskivät laivan kyljissä. Laivalaiturilta pois kävellessä sormet kaipasivat käsineitä joita ei tietenkään tullut matkaan. Ehdittiin kotiin juuri ennen räntäsateen alkamista - räntää tuli hetken aikaa ihan kunnolla, joskin ei se maata valkaissut.

Hannas Cafe auksi pariksi tunniksi iltapäivällä.  Tutustuttiin kahvilan runsaaseen matkamuistovalikoimaan ja hörpättiin kahvit pakastepullan kera. Kiinnostavinta oli ehdottomasti myynnissä olevat saaristoa käsittelevät kirjat ja muutama vanha kartta. Myös ensi vuoden majakkakanterit olivat myynnissä - en ostanut, vaan päätin kirjoittaa sen joulupukin kirjeeseen.

Sunnuntaina tuuli on moinannut ja teemme pitkähkön kävelylenkin Rommin kanssa saareen itäiseen osaan. Lyhyt raekuuro piiskasi kasvoja niin, että oli pako kääntyä selin. Rommi luimisti korvansa ja tahtoi syliin - hellyin.
Raekuuro pyyhkäisi yli saaren
Yritin vangita fiiliksen kameralla huonoin tuloksin. Pelkäsin kameran kastuvan liikaa ja sujautin sen takin sisään. Muutaman minuutin päästä tumma raskas pilvi oli ylittänyt saaren ja auringon säteet maalasivat kanervikon.
Itäniitty, jossa aikoinaan oli pari latoa ja Jurmolaisten karjaa


Rommi väsyi aamupäivän lenkistä niin kovasti, että tassujen pesun jälkeen viihtyi pedissään unimaisemissa pitkään. Tämä sopi minulle mainiosti, koska kesken oli tanskalaisen kirjailijan jänittävä kirja Lumen taju. Tapahtumat sijoittuvat Grönlantiin.

Itäniityllä Utön hautausmaan vieressä on yksinäisessä ketjuilla rajatussa
haudassa lepää joulukuussa 1916 hukkuneena Utöstä löydetty
Saksan keisarillisen laivaston
matruusi Buchwald. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti