tiistai 12. tammikuuta 2016

Kelit kohdallaan

Maanantaina tuulta 14 m/s ja lunta pyryttää nopeina kuuroina kaakkoistuulen viskomana vaakasuoraan - 2 °C pikkupakkasessa. Tällaiseksi kuvittelinkin ulkosaaren talven. Karvalakkia syvemmälle, alppinistin aurinkolasit suojaamaan voimalla silmiin iskeytyviä lumikiteitä ja kävellen kohti saaren itäistä rantaa. Fiilis on mahtava kun on oikein pukeutunut. 

Viikon aikana syntynyt jääpeite, joka oli vahvuudeltaa jo 9-10 cm on hävinnyt yhdessä yössä. Meri kuohuu taas vapaana ja voimakkaana.  Jäätä on enää saaren suojaisessa pohjoisen puoleisella lahdella.
Luistelua luomujäällä
Vielä eilen sunnuntaina suunnittelimme auraavamme meren jäälle luistelukentän - nyt sitä ei enää olisi, joten hukkaan olisi mennyt se työ. Luistelijoiden onneksi koulun lähellä on niitty jonne nousuvesi jäätyi synnyttäen luonnon luistinkentän. Luistelijoita kentän vaatimaton koko ei tuntunut haittaavan.

Nyt ei pyydetä kalaa merestä, vene on talviteloilla - panee miettimään päivän ruokalistaa. Äkkiä tulee mieleen jauheliha, kana ja makkara. Jauheliha ja kanakin oli tänään kaupasta loppu, joten nakkilinjalle päädyttiin vaikka viime viikolla syötiin nakkikastiketta ja makkarakeittoa. Ehkä teemmekin kunnon äijäruokaa. Paistetaan uunissa nakkeja joiden verhoksi kierretään pekonia. Nämä perunamuusin ja porkkanaraasteen kanssa. Jälkiruuaksi uunibanaanit vaniljakastikkeen kera - ei paha. Kauppa aukeaa taas illalla laivan tulon jälkeen, joten sieltä saa taas vaikka mitä.

Sunnuntain juoksu- (hölkkä) lenkki - taisi olla neljäs tänä vuonna ja tuntui jo mukavammalta vaikka tuulta oli reippaasti. Vaikka en ole juossut koko syksynä niin kyllä se jotenkin solumuistiin on jäänyt. Vielä kun saisi pois 10 kiloa painosta niin aina vaan helpottaisi. Joulun suklaata ja makeisia sekä koko piparkakkutalo on vielä syömättä, joten painon putoamiselle ei ole reaalisia odotuksia. 

Tiistaina tuulinen sää lumisateen kera jatkui koko päivän. Luntakin on jo tuulen kinostamana paikoitellen 30-40 cm.
Topi pani läskit pyörimään
Topi sai testattavaksi "läskipyörän", jolla ajelikin pitkin Utön lumisia teitä ja polkuja päivän aikana 51 km. Mielestäni hyvä suoritus pakkasessa ja reilun 10 m/s tuulessa. Innostus ajokkiin oli niin kova, että mikään ei olisi kai häntä pysäyttänyt.


Perjantaina suuntaamme mantereelle. Lähtö on aikainen eli klo 5.30. Hyvän ystävän 60 -vuotispäiviä ei kuitenkaan voi jättää väliin. Samaan reissuun on tullut niin paljon ohjelmaa, että täytyy varmaan laatia minuuttiaikataulu. Tänään piti vielä varata eläinlääkärille aika Kaarinaan - Rommi -koiran korva on kai tulehtunut :-( Maanantaina sitten takasin saareen.

Tähyilyä mantereelle





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti