perjantai 29. tammikuuta 2016

Kuvausretki huipentuu kahteen merikotkaan

Eilen ja tänään perjantaina olemme saaneet taas nauttia kovasta louna- ja länsituulesta, joka nostaa suuria aaltoja saaren etelän puolelle pohjoislahden ollessa lähes tyyni. Vaikka liikkuminen kovassa tuulessa ja osin liukkailla kallioilla vaatii varovaisuutta sekä oikeanlaista pukeutumista emme malta olla poissa sieltä. Jokainen retki ja jokainen päivä antaa ainutkertaisen kokemuksen. Kuohuava meri ja sen pauhu koukuttaa.

Tänään retkemme, varusteena oli kamera ja kiikarit, alkoi saaren etelän puolelta Saunalahdelta rantaa pitkin aina saaren pohjoispuolelle saakka.
Merimetsoista tuntuu jokaisella olevan mielipide
Kuva: Topi Lähteenmäki
Kulkeminen kivikkoisessa rannassa oli hidasta ja keskeytyi usein joko tyrskyjen tai vesilintujen kuvaamiseksi. Päivän lintukuvasaalis huipentui monien vesilintujen lisäksi kahteen merikotkaan, jotka Topi havaitsi Ormskärin länsipuolella. Toinen kotka liiteli hyödyntäen tuulen käyttämällä minimaalisesti omia voimiaan. Kuinka helpolta lentäminen näyttääkään. Liitelyn päätteeksi se laskeutui laivaväylän injataulun päälle toisen kotkan seuraksi. Täällä uljaat linnut tarkkailivat ohi ajaneen laivan potkurivirtaa helppo saalis mielessään. Vuorollaan linnut pudottautuivatkin siivilleen ja liitelivät aivan meren pinnassa valmiina iskemään kynnet pintaan nousseen kalan selkään. Saalistus ei tällä liidolla onnistunut, myös lähellä uineet vesilinnutkin ehtivät pakoon säilyttäen henkensä.



Merikotka liidossa
Kuva: Topi Lähteenmäki
Merikotkien tarkkailu päättyi hotellin rantasaunoille. Yritimme selvittää joko saunoilla oleva viemäriremppa olisi valmis. Avoinna olevasta maakuopasta ja liittämättömistä putkista päätellen työ on vielä kesken. Taas kerran ihailimme saunojen upeaa sijaintia ja niiden hienoa vilvoittelutilaa laitureineen joista pääsee löylyjen välillä uimaan. Saunoissa ovat sähkökiukaat. Niillä saunoista tehdään kuumahuoneita. Kerrostalohuoneistossa tämän jotenkin ymmärtää, mutta ei kyllä rantasaunassa - ei mitenkään.

Jauhelihakeiton ja päiväunien jälkeen (ekat tänä vuonna) Topi aloitti Tiikerikakun leipomisen. Topin ohella Rommi on kiinnostunut ruuanlaitosta ja leipomisesta - siltä ei jää yhtään käden liikettä tai tuoksua huomaamatta. 


Utössä on vain hyötyajoneuvoja
Kuva: Topi Lähteenmäki



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti