sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Hyvää Uutta vuotta !

Pari päivää on täälläkin ollut muutama aste pakkasta. Kohtaisen tuulen kera ilma tuntuu hyvin kylmältä. Untuvatakissa ei meinaa tareta. Shortsit vaihtui pitkiin jo Itsenäisyyspäivän jälkeen - tätä tietoa oli joku lukijoista vailla. Juuri tällä hetkellä tiputtelee hiljalleen lunta ja maa on saanut ohuen valkoisen peiton. Voisipa herätä huomenna valkoiseen maisemaan. Meri on vielä avoin, tosin suojaisten lahtien rantakivillä on alkavia jääkuorrutuksia. Sääennusteen mukaan pakkaset jatkuvat koko viikon, joten ehkä on aika vetää vene trailerille ja kuivalle maalle talvehtimaan. Koska kalastaminen ei ole ammatti, sitä ei tarvitse jatkaa sormet kohmeessa.

Uusi vuosi ottettiin vastaan Utössä eri tavoin mm. hotellin tanssiaisissa, jossa bändinä Jaakko Kuusisto sekstet. Juhlakansaa oli paikalla saarelaisten lisäksi runsaasti, kuten kuulemma aina Uutena vuotena. Toinen sesonki on sitten Pääsiäinen. Oma vuoden vaihteen yöllinen hetki kului Rommi -koiraa ilotulitukseen totutellessa - Topi tietysti kulki kuvaamassa ilotulitusta. Havaittavaa paukkukammoa ei Rommille syntynyt, mutta huolestuneisuutta ilmeni kohtalaisessa määrin. 
Utön katuvalot oli sammutettu, joten saarella oli aivan pimeää kun Kuukaan ei valaissut. Vaatimaton ilotulitus näkyi vasten tähtitaivasta. Majakkamäeltä olisi saattanut nähdä muilta saarilta ammuttuja raketteja - ainakin Jurmosta, mutta sinne emme ehtineet. Vuoden 2016 ensimmäinen päivä käynnistyi Topin kokoamalla brunssilla. Ikkunasta katseltiin eteläkärkeen vaeltavia turisteja kameroineen. Samat  kohteet mielessä kuin meilläkin aallot ja meri.

                                                                                        ********

Listattiin naapurin kanssa Helsingin Kalliosta Utöseen muuttaneita. Meitä on täällä tällä hetkellä Toiselta, Kolmannelta, Neljänneltä ja Viideneltä Linjalta. Ensilinjalta kun vielä jo muuttaa niin sitten on koossa Pokerista tuttu suora :-)

Alla kuvia vuoden 2015 viimeiseltä päivältä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti