keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Aika vaihtaa seinälle vuoden 2016 majakkakalenteri

Eletään vuoden 2015 viimeisiä päiviä. On aika vaihtaa seinäkalenteri uuteen majakkakalenteriin. Tammikuun majakkakuvana onkin Utöstä hieno luminen talvikuva. Sääennusteen mukaan Utöseen tulee talvi heti uuden vuoden juhlinnan jälkeen. Tosin se kestää vain kaksi päivää. Lunta voi sadella, mutta meri ei vielä jäädy. merivesi kun on edelleen yli kuusiasteista.


Bokullan                               Kuva: Topi Lähteenmäki
Maanantai ja tiistai olivat lähes tyyniä. Teimme molempina päivinä veneretken saareen. Kävimme Utööstä koilliseen sijaitsevalla Bokullan linnakesaarella ja jo tutulla Alunskärillä, joka sijaitsee Utöstä eteläkaakkoon. Molemmilla reisuilla oli mukana myös seinänaapurimme. Naapurin poika oli innokas testaamaan synttärilahjaksi saamaansa  retkikeitintä, joten saimme Bokullanilla kunnon lounaskattauksen - parasta retkiruokaa eli purkkihernekeittoa.  Samalla hän sai lempinimen Kokki. 
Alunskäriin oli tarkoitus tehdä vain pikainen kuvausmatka. Topi toivoi vielä saavansa uusia kuvia paremmassa valossa. Hienoja kuvia saikin. Saaren kalastajamökissä oleva kamiina ja mökkiin jätetty sytytysneste. sekä tulitikut kiinnostivat 
Bokullan                           Kuva: Topi Lähteenmäki
Kokkia siinä määrin, että tulet oli kamiinaan saatava. Helposti syttyi ja mökki lämpeni mukavasti - tänne voisi jäädä vaikka yöksi. Ei jääty. Yamaha käynnistyi ja päristeltiin jo hieman kasvaneissa sivuaalloissa kotisatamaan veneen kallistellessa. Pikainen kuvausreissu oli venynyt koko päivän pituiseksi, mutta mihinkäs kiire valmiissa maailmassa. Vielä käytiin kokemassa verkot. Kahdessa verkossa neljä simppua ja rakkolevää - ei siis yllätyksiä.
Iltahämärä                               Kuva: Topi Lähteenmäki


Pitkä purjehduskausi. Tiistaina bongattiin huvivene hotellin laiturissa. noin kymmenmetrisen moottoripurjehtijan ahterissa oli kotipaikaksi kirjoitettu Mariehamn. Toinenkin vene saapui tänään iltapäivällä Luotsilaituriin. Teräsrunkoisen ketsin kotisatama on Turussa ja nimi Henrica.

Rommia ulkoiluttaessa iltauutisten jälkeen kohtalaiseksi yltynyt tuuli ja nollan tuntumassa oleva ilma toi luihin ja ytimiin talven tuntua. Majakan suojassa värjötellen kuitenkin tähyilimme taivaalle etsien revontulia - niitä ei näkynyt. Tyydyttiin tähtiin. 

1 kommentti:

  1. Blogiasi on ollut mukava seurata. Onnea ja iloa uuteen tulevaan vuoteen ja ennen kaikkea turvallisuutta vesillä!

    VastaaPoista