lauantai 19. joulukuuta 2015

Joulu on jo lähellä..

Torstaina oli koulun joulujuhlat. Utön neljä oppilasta ja opettaja olivat valmisteleet ikimuistoisen ja tunteellisen juhlan elävien kynttilöiden valaistessa joulukuusta. Juhlaan kutsuttiin kaupalla olevalla isolla ilmoituksella kaikki kyläläiset. Paikalle saapuikin parikymmentä ihmistä, eli lähes jokainen saarelainen.  Juhlassa syötiin joulupuuroa ja juotiin glögiä.  Tietysti nautittiin myös mainioista koululaisten esityksistä ja Utön pikkuballeriinojen balettinäytöksestä. Nuorin balleriina oli noin neljän ikäinen. Mieleeni jäi kuitenkin erityisesti koululaisten - siis neljän oppilaan käsikirjoittama ja toteuttema näytelmä Kuka omistaa tunturin. Näytelmä ei kertonut Hangon polkupyörätehtaan Helkaman pyörämerkistä Tunturi, vaan jännittävässä ja haskassakin näytelmässä joulupukin paja ja tunturissa asuvat eläimet meinasivat joutua laskettelukeskuksen jalkoihin tunteettoman bisnesmiehen vuoksi. Onneksi tunturista syntynyt omistusriita päättyi kantaväestön hyväksi ja näytelmä sai onnellisen lopun. Juhlan päätteeksi saapui vielä joulupukki, joka muisti kilttejä pienellä lahjalla.


Pojat Ormskärin tulenjohtokeskuksen päällä
Tonttumuori on kiivennyt tykin päälle
Sateisen perjantain jälkeen lauantaina paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta. Tuulta oli 11 m/s lännestä, joka ei tosiaankaan enään tunnu juurikaan tuulelta kun lämpöä oli 7 astetta. Merellä veneessä tuulen tosin kyllä rekisteröi aaltojen ollessa isoja avoveneellemme. Sää houkutteli meitä kuitenkin merelle ja kävimmekin jo tutuksi tulleessa Ormholmissa, joka on ihan Utön vieressä sen pohjoispuolella.  Venematka tänne vain muutaman kaapelin verran. Ormholmen on muutamia vuosia sitten armeijalta siviileille vapautunut linnoitussaari, jossa on vielä tykit ja niihin liittyvä tulenjohtokeskus paikoillaan. Syksyllä saaren laiturissa näimme usein sukeltajien veneen heidän leiriytyessä saareen. Utön ympärillä olevat monet hylyt houkuttavat. 
Saarella on kerrottu olevan paljon käärmeitä, mutta niistä ei joulukuussa ole haittaa, joten paljain jaloin kulkeva Rommi -koirakin sain vipeltää vapaasti kanervikossa. 

Jouluhauki odottelee vielä ottajaa, joten olihan pari verkkoa laskettava karikoiden tuntumaan ensi yöksi. Verkkotiimiltämme alkaa tosin jo usko loppua kun saaliit ovat olleet viime viikkoina huonot. Useamman kerran olemme kaivaneet pakasteesta jauhelihaa kalan sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti