keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Jouluaatto

Kello on 4.50 jouluaattona  - ei enää nukuta. Liekö aamuyön heräämiseen syynä jännitys, tuleeko joulupukki, olenko ollut kiltti vai saanko kriittistä palautetta pukilta. Olen ainakin yrittänyt. 
Ehkä heräämiseni syynä onkin yöllä alkanut kova tuuli, joka paukuttaa ikkunalaseja ja narisuttaa talon rakenteita tai sittenkin täysikuu. Olisi ehkä pitänyt laskea illalla varavettä ämpäreihin, jos tuuli katkoo sähköt ei vettä saada. 
Tai sitten unen katkaisi uniin tullut ennen nukahtamista Yle Areenasta katsomani dokumenttielokuva The Look of Silence, joka kertoo Indonesian kansanmurhasta ihmisen raadollisuudesta. 

Aatonaaton vihoviimeinen joulukalan pyydystysyritys ei tuottanut tulosta. Pakasteessa on korvike - meritaimen.

Jouluviikoksi saimme vieraita tai siis tuttuja Marin ja Eevan. Täpinöissä olemme kertoneet ja näyttäneet kuvia kokemuksistamme saaressa. Kaikki kiintoisat kohteet myös tietysti tulee kierretyksi.

Hyvää joulua!
Jouluaattomme alkaa tietysti joulupuurolla -niin  muuten onkohan maitoa puuroon. Kauppa on vielä tänään auki tunnin. Puuron jälkeen lämmitämme saaremme pienen saunan, jossa muuten saunojia riittää tänään koko päiväksi. Meidän vuorome alkaa jo klo 12. Vaikka olemme meren ympäröiminä saaressa ei uiminen saunomisen lomassa onnistu sopivan rannan tai laiturin puuttuessa. On tyydyttävä vilvoittavaan tuuleen ja juomiin. Löylyjen jälkeen iltapäivällä pääsemme Utön hotellin ravintolan joulupöytään syömään muiden saarelaisten ja vieraiden kanssa. Täältä sitten hivuttaudumme täysillä mahoilla illaksi oman kuusen ympärille odottamaan joulupukkia.

Lopuksi lainaan muumeja - Kaikki on valmista joulu voi tulla.

Margetta kukkii vielä jouluaattona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti