lauantai 26. joulukuuta 2015

Lähes myrskyinen joulupäivä


Saimme nauttia joulupäivän vastaisen yön kuunnellen ikkunoiden vinkunaa ja erilaisten tuulen tuottamien äänien kirjoa. Tuulta oli puuskissa yli 20 m/s, tosin tilastoitaviin myrskylukemiin ei ihan ylletty. Huomenna sunnuntaina tuuli moinaa, ennusteessa on 2-3 m/s - siis lähes pläkä. Meri ei tosin tasoitu yhden tuulettoman päivän aikana.

Alla olevassa videossa etelästä Utön saunalahteen murtuvia aaltoja. Näitä seuratessa niin läheltä kuin mahdollista katoaa ajantaju ja mieli rauhoittuu - tulee tunne, että olet yksin koko maisemassa.  Uskomaton energiamäärä aalloissa jyllää..

Juui nyt saarella on paljon jouluvieraita. Ikkunasta ulos vilkaistessa on aina joku kulkija tutussa maisemassa. Rommi -koirankin olisi päästävä tervehtimään jokaista henk.kohtaisesti, taputuksia ja silitystä onkin vastaanotettu häntää huiskuttaen.
Kuvassa jouluna kukkiva ruusupensas

Vaikka tänään luoteeseen kääntynyt tuuli värisyttikin viluisia kulkijoita niin lämmintä etelä- ja lounatuulta on riittänyt siinä määrin, että jotkin kasvit ovat jatkaneet kasvukautta aina jouluun saakka. En usko enää lumitalveen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti