keskiviikko 9. joulukuuta 2015


Tiistaina aamulla jälleen verkkoja veteen - tuulta vain 7 m/s. Ennen aamiaista (2 x kuppi kahvia, 4 min keitetty muna ja pari palaa leipää juustolla), kurahousut jalkaan ja Rommin kanssa rantaan. Topi ehti edeltä ja käynnisti veneen moottorin minun kerätessä verkot ja veneilyliivit vajasta. Tutut 'varmat' siikapaikat olivat edelleen liian tuulisia ja palasimme  Utön pohjoislahdelle, upotimme pyydykset matalikon ja rannan väliin. Tässä on nähty aiemmin muiden verkkomerkkejä.


Iltapäivällä ennen pimeää vielä verkot ylös. Siis jo klo 15 jälkeen. Aurinko painui eilen horisontin taakse 15.34 kun sitä kellotin majakkamäellä. Päivä on nyt tosi lyhyt vaikka ollaan Suomen eteläisimmässä kylässä.

Vähäistä on kalojenkin liike (kaamosväsymystä??), verkoissa vain neljä simppua ja muutama rakkolevän mytty. Jätettiin vielä yksi verkko yöksi Vilkkusaaren kärkeen vaikka tuulta huomiselle ennustetaankin 13 m/s lounaasta. Tältä samalta paikalta saatiin aiemmin muutama ahven. Ahvenet maistuisivat - toivotaan parasta.

Illalla tuli ihailtua jouluvaloja, jotka viriteltiin terassin nurkan ruusupuskaan. Vaikka en ole näiden ihailija niin nämä valkoiset tuikut mustassa syysillassa tähtitaivaan alla tuulen vielä heiluttaessa puskaa näyttivät hyvältä. 

Keskiviikkona taas aamusta kokemaan pyydyksiä. Tuulta 11 m/s. Ei löytynyt ahvenia. Simppuja kuusi. Näitä on jo tuullut sen verran irroiteltua, että tekniikka on löytynyt. Puolisen tuntia ja kaikki oli irti, verkko putsattu ja seinällä kuivumassa. Sormet viestivät, että pidempään sen ei olisikaan tarvinnut kestää.

Nukuin hyvin vaikka englantilaisen jalkapallon ihailijana Mestarien liigan TV -ottelussa Manchester United putosinkin jatkopeleistä. VW:n liikemerkkiä rinnassa kantaneet VfL Wolfsburgin pelaajat voittivat kotonaan ManU:n 3-2. Hyvä ja tapahtumarikas peli.


Meri on edelleen korkealla vaikka huippu kai jo saavutettiinkin viikonloppuna                               Kuva: Topi Lähteenmäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti