torstai 3. joulukuuta 2015

Myrskyä odotellessa

Tänään lähes tuuleton päivä - tai siltä ainakin tuntui monen tuulisen päivän jälkeen. Ilmatieteenlaitoksen mittausaseman monitori näytti kuitenkin 7 m/s ja lounaasta moinaten kuitenkin iltaa kohti. Aamulla talssimme suunnilleen suoraan sängystä venesatamaan verkkojen nostoon. Silmiä kuivi eiliset kovat löylyt. Neljässä verkossa oli melkein kymmenen härkäsimppua (se piikkinen syvämeren kaloja muistuttava suurisuinen limainen luontokappale), kolme silakkaa ja yksi siika. Siika vietiin naapuriin, silakat keitettiin Rommille ja simput reilun tunnin verkoista irroittelun jälkeen takaisin mereen. Simpuille huomautettiin, että eivät ole tervetulleita verkkoomme - onkohan näillä kuuloaistia. Suu ja silmät ovat ainakin suuret.

Aamiaiselle ehdittiin juuri parhaaseen lounasaikaan. Kauppakin ehti mennä kiinni, mutta kaapissa oli kaikki millä selviämme huomiseen. Oikeastaan mitään ei puuttunut ja söimmekin lounaaksi paistettua siikaa, jota terästimme kermalla. Hyvää. Kalan toinen kylki graavattiin huomista aamiaista varten.

Illalla olin Utön ensiapuryhmän kuukausitapaamisessa, jossa aiheena ajankohtainen hypotermia. Itse  poistuin teoriaosan jälkeen TV:n ääreen seuraamaan Kaisa Mäkäräisen ampumahiihtoa. Viisi pummia, eikä asiaa kärkisijoille. Kaisa ja minä petyimme. Hypotermiapotilaan kuivaharjoitus oli mennyt hyvin.

Tämän hetken sääennuste on kiinnostava. Huomenna puolen päivän aikoihin tuuli alkaa friskaamaan. - luvassa myrskylukemia ja vesisadetta. Tuulet viuhuvat kovina koko viikonlopun ja ilman lämpötila nousee jopa yhdeksään plusasteeseen. Ehkä emme saakkaan sitä lumitalvea. Sääennusteen toteutuessa saadaan sitä mitä ollaan tultu hakemaan - myrskyä.

Itsenäisyyspäivään kolme yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti