keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Lämpöä ja vesisadetta

Veneranta

Veneranta kaksi päivää myöhemmin
Maisema muuttui oikeastaan yhdessä yössä lämpöasteiden ja vesisateen vaikutuksesta, valkoinen maisema musteni. 

Veneemme nostettiin pakkaspäivänä joita riittikin tähän hetkeen saakka, joten pohjan pesuun päästiin vasta nyt. Juurikaan likaa, ei ollut, joka kai johtuu Utön selvästi rannikkoa puhtaamasta vedestä, vain jonkin verran leväkasvustoa vesirajassa ja peräpeilissä. Moottori sai myös syyshuollon. Oliko talvi tässä  - jotenkin vaan haluan uskoa helmikuun heleisiin pakkasiin eli pidetään vene maissa vaikka juuri nyt sen voisi laskea sulaan veteen. Meren jäätymiseen en enää usko.

En ole innokkaimpia sairaustarinoiden kertojia niin tässä jatkoa kuitenkin jatkoa omaani.. 
Olin turhan optimistinen polveni ja nilkkani sparanemisen uhteen reilun viikon takaisen kaatumisen johdosta. Edelleen tuntuu kipua kävellessä eikä jalkaterä siedä kovin kummallista kiertoa ilman suurempaa kipua. Ehkä edelleen tulee välttää kaikenlaista rasitusta, jotenkin vaan tekisi mieli juoksuenkille tai ainakin sauvakävelylle varsinkin kun Topi polkee läskipyörällä lähes päivittäin 20-50 kilometrin matkoja. 
Toipiluus ja sadesää on toki hyvä syy jäädä sisätiloihin ja uppoutua tuoliin kirjan ääreen. Ja jos ei jaksa lukea niin YLE tarjoaa laadukkaita dokumentteja ja sarjoja, joita voi katsella Areenasta silloin kun sille tuntuu, urheilualähetyksiä (=jalkapalloa ja Kaisan hiihtoa) unohtamatta.

Tänään luovuimme hyväkuntoisesta joulukuusesta, jonka Topi kantoi heti aamusta ulos - jokin siivouspuuska häntä selvästi vaivasi kun oli minun kauppareissun aikana imuroinut koko kodin. Vitsailtiin, että voisimme koittaa myydä Huutonetissa uutta vastaavaa joulukuusta, koska se ei juurikaan tiputtanut neulasia eli olisi varmasti voinut jatkaa virassaan vielä pitkälle kevääseen.

Nyt varmistui, että saamme Utöseen viikolnopuksi koko purjehduskisaveneemme X2:n miehistön (6 henk.) helmikuun puolessa välissä. Saari on luullakseni purjehtijoille tuttu kesämodessaan, mutta ei talvella. Toivotaan sään säätelijöitä puolellemme jotta tapaamisesta tulisi hauska kuten viime talvena Luostolla reilun 20 asteen pakkaskelissä.

Tänään aamulla tuulee 16 m/s ja luvassa on jopa myrskylukemia - seurataan mielenkiinnolla.

Alla muutama näpäys talven muistolle..


Utön kylää

Topi ja Rommi

Venevajoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti