tiistai 5. tammikuuta 2016

Lunta ja pakkasta

Muutaman pakkaspäivän kyljessä saatiin myös ensinmäiset lumisateet. Kevyttä pakkaslunta on satanut 3-5 cm. Tänään pakkasta oli jo 11 astetta ja tuulta 7 m/s koillisesta. Maisema muuttui valkoiseksi ja on kylmää. Pitää oikeasti miettiä mitä pukee päälle.


Mereltä nousee kosteutta, jonka tuuli työntää saarelle. Erityisen raikkaan tuntuista puhdasta meri-ilmaa on nyt tarjolla. 

Veneemme on nyt maissa trailerin päällä eikä varmaan muutamaan viikkoon kalasteta.  Toki se on siitä tarvittaessa nopeastikin taas vedessä. Verkkojen putsaus pakkasella ei onnistu, jäätyy verkot ja sormet - eipä nuo viime aikojen saaliitkaan houkuta.

Lähes puoleen vuoteen en ole käynyt lenkillä joten nyt piti kokeilla sitäkin. Olen yrittänyt vieroittaa itseni lenkkeilystä, muutama retkahtaminen kuitenkin sallittakoon.






<- Vieressä kuvakaappaus GPS:stä joka kulki lenkillä mukana. Kuten kuvasta näkyy lenkille tulee pituutta reilut viisi kilometriä. Juoksualusta on vaihtelevaa hiekkatietä, mukulakiveä, polkua ja niittyä - polkujuoksua. Pimeässä otsalampun valokeilaa seuraten juoksu maistuu parhaalle. 

Tänään tehtiin saunalle polttopuita. Sahattiin kuljetuslavoja tuulessa ja lumituiskussa, valmista tuli. Viisitoista lavaa on nyt pinottu pätkinä saunan päätyyn ostoklapien seuraksi. Olisi Naatitaan ja kylvetään vasta huomenna. Tänä iltana katsotaan TV:stä nuorten jääkiekon MM-kisojen loppuottelua Suomi - Venäjä. Parempi joukkue voittaa, olivat maiden presidentit sopuisasti aamulla todenneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti