perjantai 4. maaliskuuta 2016

Kukkia, lintuja ja kopteri

Lumikelloja
Hyytävä idän ja kaakon puoleinen tuuli puhaltaa edelleen 11,5 m/s voimalla (se on muuten 40km/h). Mahtaa tuulen syntysijoilla Siperiassa olla kylmää vai onko se kaikki jo täällä.  
Kylmästä säästä huolimatta löydettiin jo kevään ensimmäiset kukkivat kukat saarelta. Lumikelloksi snödroppar på svenska kuvan kukka on nimetty ja kasvupaikka on majakkamäen lammasaitauksen idän/luoteen puoleinen rinne. Odottamaani ekaa huvivenettä vaan ei vieläkään ole havaittu.

Kylmästä säästä huolimatta oli Topin laitettava illalla kello soimaan ja kiiruhdettava aamuvarhaiselle staijaamaan lintuja luotsiasemalle josta lintuharrastajat olivat kiikaroineet jouhisorsan. Staijausretki majakkamäelle kiikarin ja kameran kanssa palkittiin. Kameran kennolle tallentui jouhisorsanaaras, joka ilmestyi lahdelle juuri ennen kuin Topi luovuttamassa. Uroslintu olisi ollut näyttävämpi ja antaa odottaa.

Itse kiersin aamulenkillä Rommin kanssa ns. Itäniityn lenkin. Koiran kanssa liikkuessa kuulee yleensä lintujen varoitusääniä. Tunnistamattoman äänen äänitin puhelimella ja kotona selviteltiin Topin kanssa netistä laulajaa - viherpeippohan se oli. 

Aamiaista syötiin vasta edellisten toimien jälkeen. Meille kolmelle maistui pekoni ja paitetut kananmunat - parasta äijäruokaa.

Viikonlopuksi on ennustettu heikkoja tuulia, joten eiköhän pidä jälleen yrittää narrata taimenia verkoilla. Joku muuten vihjasi, että verkot kannattaa laittaa kalojen etupuolelle, koska kalat eivät osaa uida takaperin.

Tänään saatiin vielä ihailla Rajavartioston helikopterin käyntiä saarella. Olikohan viides kerta siten syyskuun. Käynnin syynä oli varmaan välitankkaus. Keroniinia kopteriin ja miehistöön lounasta Havs Hotellin mainiosta buffetpöydästä.
Helikopteri kotinurkalla


Viikonloppuna voi jännittää Kaisan suorituksia Holmenkollenin ampumahiidon MM-kisoissa. Lähetyksiä TV:ssä. Kirkkaimman mitallin soisin Suomen ehdottomasti tällä hetkellä parhaalle talvilajien urheilijalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti