tiistai 8. maaliskuuta 2016

Tuulen moinatessa viikonloppuna kevyt tuulinen sää innosti vesille. Lauantaina laskettiin pyydyksiä yöksi. Ikkunastamme etelään näkyvä avomeren puoleinen saunalahti houkuttelee taimenien pyyntiin. Vielä hyvässä muistissa on sieltä saatu syksyinen taimen. Utön eteläisin niemi antaa itätuulelta suojan Saunalahdelle ja syvyyskin riittää pienelle veneellemme joten sinne verkkoja. 

Saunalahden suulla on rivi kiviä ja kareja joiden ohi pääsee tuntemalla reitin tai soutaen kareja väistellen joskin soutaminen sinne on kieltämättä haastava ainakin meille. 
Vaikka tuulta ei ollutkaan niin oli vanhaa aaltoa, joka nousi matalassa vedessä teräväksi murtuen sitten karikossa. 

Murtuva aalto puski tasaperäistä venettämme eteenpäin kohti karikkoa nostaen veneen vuoroin aallon harjalle ja sieltä liukuen taas alas. Kivikon ja karien ohittamiseen valitsin pintakivien välisen aukon, joka osoittutui huonoksi valinnaksi. Kivien välissä aalto nosti meidät karille joten keikuimme karin päällä veneessä. Onneksemme pääsimme airoilla auttaen ja aaltoa hyväksi käyttäen sekä omaa painoa siirtämällä jo parin aallon jälkeen karilta takaisin tulosuuntaan.  Myöhemmin satamassa tehty tarkastelu veneen pohjan suhteen osoitti, että vaurioita ei ollut tullut. Tarkastelu on muuten helppo tehdä kuvaamalla vedenkestävällä videokameralla veneen pohja poikkeuksellisen kirkkaassa vedessä. 

Luovuimme uudesta yrityksestä karikon läpi ja veimme verkot muualle. Löysimme mielestämme sellaiset taimenpaikat, että usko seuraavan aamun saaliiseen oli vahva. Koska verkot oli hyvin matalassa vedessä tuli mieleen, että toivottavasti aamulla ei verkoissa ole sukeltavaa vesilintua. Niitä on nyt kasvavassa määrin rantavesissä. 

Viidellä verkolla saatiin yksi simppu ja pieni kampela, jonka päästimme takasin kasvamaan. Vieläkään emme siis saaneet kalaa lounaspöytäämme. Tyytyväisenä kuitenkin todettiin varkkojen olevan puhtaat, joten jälkihommistakin selvittiin helpolla.

Lopuksi.. Sattumoisin löysin Yle Areenasta ainakin minusta mielenkiintoisen kuunnelman, joka on esitetty uusintana kuuntelijoiden toivomuksesta. Kuunnelma kertoo hauskan ja ovelan tarinan majakkamestarista ja majakanvartijasta. Kuunnelma Kuin yhtä perhettä on kuunneltavissa vielä muutaman päivän Yle Areenassa http://areena.yle.fi/1-3206520 .  Suosittelen.
Rommi kulkee rajoitetusti vielä vapaana, mutta kohta vain hihnassa jotta ei
häiritä lintujen pesimärauhaa. 

Kevään merkkinä luodoilla ja..

..kivillä näkyy jo uuden kasvun vihreää levää.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti