lauantai 5. syyskuuta 2015

Lauantain huumaa

Yöllä ukosti pariinkin kertaan ja satoi tietysti myös vettä. Edellisen illan jalkapallo-ottelun seuraaminen TV:stä meni valvotti myöhään. Suomi otti yllätysvoiton 1-0 Kreikasta vaikka oli pelitapahtumien mukaan se huonompi joukkue. Oikeastaan mikään ei yllätä Suomen jalkapallomaajoukkueessa.
Enpä jaksanut nousta yöllä salamoita ihailemaan vaan tyydyin kuutelemaan jyrinää sängystä. Salaman ja jyrähdyksen välisen ajankulun perusteella ukkosrintama oli aikalailla lähellä. 
Lampaita kylän highwayllä

Aamu oli valjennut, kun raotin silmiä yhdeksän aikoihin, taas kesä, aurinko, meri ja sen kohina. T-paita oli liikaa, mutta pidin sen päällä vartaloni muodon vuoksi. Kalaa saatiin taas, nyt kaksi isoa siikaa ja pari silakkaa joista toinen pääsi takaisin mereen ja toinen (se kuolleempi) Saaristomeren lokkien ruuaksi. Siikat syödään itse. Jaoimme naapurin kanssa kalat. Omani leikkasin fileiksi ja pakastin kun edellisetkin on syömättä samoin avokadopasta, joka hoituu tänään. Muisteltiin, että lauantaina ei verkkoja saa laskea, koska sunnuntai on lepopäivä myös luontokappaleille joita kalatkin toki ovat annetaan rauhaisa pyhä. Huomenna tiedän noudatetaanko täällä perinnettä eli näkyykö pyytäjiä merellä.

Utön kaupalla kyseltiin kalasaaliistamme. Kerroin, että tyhjää reissua ei ole tarvinnut vielä tehdä eli sopivasti omat syöntikalat on saatu. Kaupalla ehdotettiin, että voimme myydä saarelaisille kalaa mikäli saamme suurempia saaliita. Ihan ensin ei tullut mieleen bisnes muuttaa Utöhön Helsingin Kalliosta ja ruveta myymään kalaa saaristolaisille.

Tänään meri oli lähes peilityven. Lähdin pienellä pulpettiveneelläni (Rönnqvist 16 R)
Rönnqvist 16 R
etsimään oikoreittiä Utöstä Jurmon suuntaan. Utön ympäristön luodot ja karit ovat nyt suunnilleen selvillä joten varsinainen Jurmossa vierailu pikkuveneellä pitää vielä syksyn aikana toteuttaa. Vene ja moottori toimi moitteettomasti, mutta en vieläkään ole oikein sinu näiden moottoriveneiden kanssa. Takaraivossa on koko ajan jännitys koneen toimivuuden kanssa. Pitää varmaan vaan ajella jotta luottamus näihin kasvaa. Purjeveneessä on purjeet jolla aina pääsee johonkin satama- tai ankkuripaikkaan. Pienellä pulpettiveneellä koneen lakkoillessa olet tuulen ja virtojen vietämänä - on airot joo.

Vuorokauden viimeiset pari tuntia vietin lauteilla saunassa seurana pari olutta. Puukiuas tai siis puulämmitteinen kiuas antoi pehmeät löylyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti