torstai 17. syyskuuta 2015

Tuulta ja sadetta

Tiistain ja keskiviikon välinen yö ja kulunut päivä oli tosi tuulinen. Virallinen kymmenen minuutin keskituuli oli päivällä 16 m/sek. Tuulen suunta oli kaakosta eli ei käynyt venepoukamaamme. Kaakkoistuuli ravistaa terassimme nurkalla olevaa juhannusruusupensasta sellaisella voimalla, että sen räystääseen asti ulottuvat vahvat oksat raapivat talon seinää ja ränniä. Kuuntelin ääni yöllä ja aamulla kävin naapurin oksasaksilla tekemässä äänistä lopun. Seuraava yön olkoon hiljaisempi. 

Iltapäivällä alkanut sade yhdessä tuulen kanssa pani miettimään mitä tehdä sisätiloissa. Syntyi sämpylöitä, autoin poikaani koulutehtävissä ja join useamman kupin kahvia sekä luin. Lounaaksi avustettiin siika upouudella savustimella. Pakastimesta verotettiin kalavarastoa kun ei verkkoja voi tämmöisellä tuulella laskea. 

Ikkunoista on  kiinnostavaa kiikaroida vaahtoavaa merta ja ihailla tuuli- ja varpushaukkojen liitoa - ihan varmasti nauttivat vauhdista. Kylätiellä näkee tutun kulkijan jolle vähintään nostetaan kättä. Täällä kaikki tervehtivat kaikkia.

Illlan kuvausretkellä bongattiin aaltoja Utön itäkärjessä.                                 Kuva: Topi Lähteenmäki


Päkä..
Torstai aamulla herätys kellolla jo 7.00. Verkkojen nostoon ennen poikien kouluun menoa. Taas kannatti - siikoja saatiin. Tuulta oli sen verran, että moottorilla autettiin soutajaa. Hyvin se kävikin.

Kuvien lampaat ovat Utön itäniityltä jossa myös myöhäinen teltailija piti kortteeria. Syksyn tulon kokee täällä nopeasti seuraten luontoa. Päivittäin maaruska lisääntyy. Sen huomaa ehkä parhaiten keltaisen värin lisääntyessä. Päivä lyhenee nopeasti ja ilta tulee aina vaan aikaisemmin nyt jo ennen kahdekssa. 
..päkä..pää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti