sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Myrskyn jälkeen..

on poutasää .. sanotaan laulussa. Tänään se piti hyvin paikkansa. Ihana lämmin kesäpäivä. Ajeltiin avoveneellä useampaan kertaankin. Etelästä työntyvät vaimenevat aallot olivat vielä kohtalaisia joten mielellään hakeuduimme Utön useiden luotojen suojaan. Maanantaiksi on ennustettu edelleen hyvin kevyttä tuulta, joten mielessä on Jurmon retki avoveneellä sileällä vedellä (purjehtijalle se kurja keli).

Eilisestä illasta kehkeytyi kiinnostava kuvausrupeama. Käytiin poikien kanssa pariinkin kertaa kuvaamassa komeita altoja Utön eteläkärjessä. Kuvauspaikoille hakeutuminen oli jännittävää ehkä jopa hieman pelottavaa meren pauhaessa ja kahlatessa liukkailla kivillä kohti vaahtopäitä. Vaatteet kasteltiin molemmilla reissuilla - onnneksi merivesi on vielä lämmintä.

Tätä kirjoitaessa taivas on täysin pilvetön ja pimeydessä näkyy komea kasvava kuu. Pimeän taivaan murtaa majakan valokeila uudeleen ja uudelleen. Äänimaisema on meren tasainen kohina jonka ylittää heinäsirkkojen ja kaskaiden voimakas sirinä. Vilvoittava tuuli henkäilee sisätiloihin terassin avoimesta ovesta.

Alla kuvia aaltojen kuvaussessiolta.

Kuva: Topi Lähteenmäki

Kuva: Topi Lähteenmäki


Kuva: Topi Lähteenmäki
Kuva: Ilkka Lähteenmäki

Kuva: Ilkka Lähteenmäki

Kuva: Topi Lähteenmäki




1 kommentti:

  1. Aivan ihanaa että löysin blogisi! Olen majakkahullu ihminen ja kävimme veneellä ensimmäisen kerran tänä kesnä Utössä. Ihastuin saareen ikihyvästi. Siellä kävellessäni mietin monta kertaa, että millaista mahtaisi olla asua saarella vuosi, nähden sen kaikki vuodenajat jne. Ja nyt blogisi myötä pääseen fiiliksiin mukaan =). Minulla on blogiin tulossa juttua kanssa Utöstä useamman postauksen kera, ensimmäinen tuli ulos tänään. Tässä osoite jos haluat käydä lukaisemassa: http://haaveenahyvakuva.blogspot.fi/2015/09/uto.html

    Ihanaa eloa ja oloa sinulle ja pojallesi. Odotan mielenkiinnolla lisää kuulumisia :)

    VastaaPoista