keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Kylmä pohjoistuuli ja sotilaat saapuivat saarelle

Oikea vastaus edellisen päivän kysymykseen oli Hyönteistutkijan pyydys.

Maanantaina tuuli voimistui pohjoisesta - se ei enää ollut lämmin vaan syksyisen kolea. Shortseja en kuitenkaan vielä vaihtanut pitkiin housuihin. 

Aamupäivällä päättyi pitkä odotus. Utön helikopterikentälle laskeutui Rajavartioston helikopteri jossa se viipyin parisen tuntia. Käynnin syytä ei kyselty - arvatenkin sotasalaisuus. Iltapäivällä havaittiin merellä armeijan harmaa työalus U406.
Kuva: Topi Lähteenmäki
Seurasimme sen touhuja Utön eteläkärjessä kiikareilla ja kaukoputkella. Aluksesta seurattiin taas meidän kiikarointia. Havaisimme, että jotain nostettiin merestä luotauksen jälkeen parin sukeltajan avustamana. Pakenimme sisätiloihin kylmältä pohjoistuulelta eikä meille selvinnyt mitä he merestä nostivat. Hyvä arvaus oli jokin hylyn osa tai vastaava. Illalla vielä pyöräilimme Eivorin laiturille, jossa oli kaksi suurempaa armeijan alusta.

Seuraavana päivänä homma jatkui merellä, nyt kahden aluksen voimalla. Edelleen tuuli kylmästi pohjoisesta joskin aurinko paistoi kirkkaasti siniseltä taivaalta ja kärvistelin syksyn tuloa vastustaen terassilla kirjaa lukien. Kuuma kahvi ja tuulensuoja auringon kera antoivat vielä kesäisen nautinnon. Kaupalla jsäästä jutustellessa selvisi, että kylmin kuukausi täällä on maaliskuu. Toivottiin lumista talvea joita täälläkin joskus on. Silloin voi kantavia jäitä pitkin luistella lähisaariin.

Alla kuvia talosta jossa asumme. Suomen kolmanneksi eteläisin talo, jossa asutaan ympäri vuoden :-)(Kuvat: Topi Lähteenmäki).








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti