torstai 22. lokakuuta 2015

Nurkissa ulvova tuuli herätteli aamuun jo kahdeksan jälkeen - päivä oli vasta valkenemassa. Aamiaisen jälkeen kävely sääasemalle tarkastelemaan lukemia. Tuulta 15,9 m/sek lounaasta eli päin pläsiä (suoraan terassille) ja ilman lämpötila 11,3 astetta eli suunnilleen sama kuin merivesikin. Mielestäni uskomattoman korkea olllaanhan jo lokakuun puolivälissä. Etelään avautuvat ikkunamme ovat märät vaikka ei sadakaan - maistamalla todettiin sen olevan suolaista eli vesi lentänyt tuulen kantamana reilut viisikymmentämetriä.

Päivän mittaan tuuli vielä yltyi, mutta ei vieläkään myrskulukemiin. Aaltopoijun mukaan aallon korkeus oli 3,5 metriä, illalla jo 4,9. Vaahtopäät vyöryivät etelästä Utön rantakiviin. Meren kohina on melkoinen. Utön kalatusmestari Janne tokaisi aamulle, että ei tarvitse lähteä verkkoja laskemaan, joten on aikaa aikaa talutella Martta -koiraa. Martta -koira on Jannen mukaan erikoinen sen vuoksi, että se tykkää kaikesta mukavasta kuten syömisestä, nukkumisesta ja rapsuttelusta - varsin viisas tapaus.

Päivä kului pääosin sisätiloissa. Jokunen happilenkki tehtiin ja pakollinen päivän kauppareissu - sorruttiin valmistamaan illalla pizza. Topi onnistui paremmin kuin minä viimeksi. Kyläläisiä tapaa kaupalla kuullen päivän uutiset ja tulevat tapahtumat. Nyt kerrottiin, että yhdessä pihassa on aivan ihana Jackrusselinterrierin pentu :-)) Utön tapahtumat julkaistaan myös Facebookissa, mutta meille jotka emme fb:hen profiilia luoneet saamme saman tiedon muualta. Tulossa on ainakin perinteinen verkkokalastuskisa ja Halloween juhlat lapsille Pyhäinmiesten päivänä. Sattuu muuten tänä vuonna samalle samalle lauantaille.

Illalla täysin pimeässä oli vielä tehtävä lenkki sääasemalle. Arvioin tuulen nopeudeksi 20 m/sek. Pimeys harhauttaa aisteja - lukema oli vain 13,5 m/sek.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti