keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Merta edemmäs kalaan

Kiireinen viikko. Tulevana lauantaina on perinteinen Utöläisten verkkokalastuskisa ja perjantaina Amerikasta Suomeen jalkautunut kurpitsatapahtuma Halloween. Koko viikon ovat aktiivit valmistelleet erilaisia pelotteita perjantai-iltaa varten. Tapahtuma päättyy lasten ja aikuisten yhteiseen juhlaan jossa ei makeisiin, sipseihin tai popcorneihin syljetä. Nyyttikestit.

Minä olen keskityynyt enemmänkin lauantain kalastuskisaan ja sen jälkeisiin hotellilla järjestettäviin afterfishing -bileisiin.  Koko viikko on paikkailtu reikäisiä verkkoja ja tehty mentaaliharjoituksia parhaiden kalastuspaikkojen löytämiseksi - tosin vain kartalla. Korvat höröllä on tehty tiedusteluja vuosia Utössä kalastaneiden keskuudessa. Tarkkaan on kuitenkin puntaroitava kuullut vinkit, osa voi olla harkittua harhautusta - kilpakumppaneiden henkistä peliä. Juuri tältä vaikutti tänään testattu varma kalapaikka. Jurmon länsipuolelle päättyy Salpausselän harju. (Olen mielestäni kuullut kaksi muutakin saman harjun päätepistettä). Jokatapauksessa paikka löytyi kaiun avulla. Meren syvyys on reilut 30 metriä kunnes se lyhyellä matkalla mataloituu aina 2-3 metriin. Kareja ei ole vaan hiekkapohjaa. Täydellinen mesta kaloille. 

Aamulla viisi verkkoa veteen kahteen eri kohtaan ja illalla ennen täysikuun kumotusta ylös. Aamu oli kertakaikkiaan mykistävän upea. Tyyntä ja alkusyksyn raikkautta. Oikeastaan ei veneessäkään puhuttu mitään vaan katseltiin ympärille - tuntui kuin olisi kokenut jotain mykistävää. 

Illalla auringon laskiessa ilma nopeasti viileni ja tuli kylmä. Veneeseen mukaan isoin saavi kaloja varten, jotta saadaan ne veteen ennen maissa tapahtuvaa lopullista niskaiskua ja perkausta. Pitkän kylmän ajomatkan jälkeen..  ämpäri riitti. Saalis, kaksi simppua ja pienenpieni kampela - jotka pääsivät takaisin mereen kasvamaan. Itse kodin lämpöön nopeasti ja pakasteesta siikaa sulamaan huomisen lounasta ajatellen.

Täysikuu                                                 Kuva: Topi Lähteenmäki
Posti toi Hollannista Rommi -koiralle korin. Piknik -kori alkoikin käydä jo ahtaaksi. Ensi yö näyttää kelpaako? Samassa lähetyksessä tuli myös valjaat joten kaulapanta voidaan siirtää varastoon. Pienet päikkärit näytti ainakin maistuvan kuten kuvasta näkyy.

Rommi ja uusi kori                                       Kuva: Topi Lähteenmäki





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti