lauantai 10. lokakuuta 2015

Taimen

(Oli korjattava otsikkoa kun veljenpoika tunnisti kalan taimeneksi. Pyrstön muoto on tosiaan taimenen eikä lohen. Hän tuntee kalat minua paljon paremmin).

Sotilaat ovat poistuneet, kylmä pohjoistuuli ei. Torstaina, perjantaina ja lauantaina sää kylmenee edelleen. Aamun lämpöasteet olivat 3-4 astetta. Päivällä kuitenkin aurinko lämmitti ja mitari nousi aina 7-9 asteeseen. Pohjoisempana mantereella mm. pääkaupunkiseudulla oli kai jo yöpakkasiakin. Ensi viikon ennusteissa ennustetaan taas hieman lämpöisempää.

Päivät kuluvat täällä nopeasti vaikka oikeastaan mitään ei tarvitsekaan tehdä niin hommaa riitttää aina iltaan saakka. Iltojen pimeneminen on herättänyt myös kiinnostuksen taivaaseen. Missähän lienee meidän kolmen kimppaan vuosia sitten hankittu tähtikaukoputki TAL 1 - Teemulla ehkä? Torstain vastaisena yönä näkyi revontulia. Kuvia niistä ei ole kun ei tullut kameraa mukaan saunareissulle jossa nämä bongattiin. Ihailtiin niitä sitten saunan terassilta löylyjen välissä.

Luotsikutteri tulossa Utön laituriin.       Kuva: Topi Lähteenmäki
Topi seuraa myös aktiivisesti Utön länsipuolen laivaväylän ohi ajavaa laivaliikennettä kirjaten alusten nimet lokikirjaansa. Etelän puolen reitti on vilkaampi, mutta sinne ei ole näkymää talomme ikkunoista - ollaa hieman montussa.
Meidän ensimmäinen lohi saatiin 
tänään Utönkarikoilta verkoilla.  
Kuva: Topi Lähteenmäki








Maaruskaa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti