maanantai 5. lokakuuta 2015

Lauantaina nukuttiin pitkään. Aamiaiseksi perunamunakasta ja leipäkoneen leipää. Teemitähaluat -päivän aikana tutkittiin kameroiden objektiivitarjontaa netistä, luin kirjaa, siivosimme ja vietiin verkot illansuussa uusille apajoille, ei saunottu. Utön tilojen omistamat vesialueet ovat lokakuun alusta alkaen muidenkin Utöläisten käytettävissä aina kevääseen saakka.  Saunaan teki mieli, mutta vältin kiusauksen - Topi ei ollut kovin innostunut asiasta ja yhdelle saunan lämmittäminen tuntui polttopuiden tuhlaamiselta. Ovat saarella osin tuontitavaraa. Onneksi on muitakin nautintoja.


Lintujen lennonjohto

Topilla on kasvava kiinnostus valokuvaukseen ja hän suunnittelee hankkivansa välineistöä, jolla voi kuvata lintuja.  Lintujen kuvaamiseen tarvitaan hieman pidempää putkea ja siihen naamiointi. Malleja kameravarustuksesta ja kaukoputkista on täällä nähtävissä nyt paljon. Lintumiehet/naiset (n.70%, naiset n.30% selvässä vähemmistössä) ovat kansoittaneet Utön kalliot, yksikään muuttolintu ei kai pääse etelään ilman laskentaa.

Sunnuntainakin nukuttiin pitkään - vielä pidempään. Edellinen ilta meni puolilleöin naapurin pojan ja Topin seurassa. Katsottiin TV:tä ja paistettiin pannukakkua ja syötiin sen kyytipoikana jäätelöä. 

Sunnuntai alkoi pyydyskalastuksella. Saalis oli odotettua huonompi vaikka verkot olivat sisälahtea ulompana. Syömäkalat saatiin, mutta ei toivottuja taimenia. Pitää ehkä odotella vielä meriveden kylmenemistä ennenkuin taimenet saapuvat matalin vesiin.
Parasta ehkä oli se, että saatiin myös naapurin kissalle neljä muhkeaa silakkaa.



Venevalkamamme





 Verkojen putsauksen lomassa pojat keksivät kaikenlaista puuhaa rannassa. Soutivat kimpassa lähiluodoille, alempaan Vilkkusaareen ja ylempään Vilkkusaaren testaamaan löytämäänsä ankkuria. Kevyestä kelistä huolimatta otin vahtipaikan kalliolta josta seurasin heidän soutamista. Aika kului mukavasti istuen tuulen suojassa kirjaa lukiessa. Poikien rantautuessa homma jatkui aina myöhäiseen iltapäivään saakka. Odottelin heitä lounaalle - pastavedenkin lämmitin kolme kertaa ennenkuin malttoivat tulla syömään. 


Pojat tulossa Vilkkusaarista





Päivät lyhenet kiivaalla vauhdilla ja jo kuuden jälkeen alkaa hämärtää. Pimeys tuo uuden maiseman tähtitaivaineen. Tuulettomat illat ovat vielä elokuun tavoin maitoisia. Istuminen terassilla kaivoslyhdyn valossa kirjaa lukiessa, seuraten satunnaisia ohi kulkevia laivoja voittaa helposti TV:n katselun. Tosin Silta -sarjan III tuotantokausi on pakko katsoa ja ehkä myös Poirot.



Loppuun kuva-arvoitus. Onko viereisessä kuvassa puunoksalla riippuva rakennelma?

A. Ränsistynyt telkän pönttö
B. Lintumiehen postilaatikko
C. Hyönteistutkijan pyydys
D. Lintujen ruokinta-automaatti
E. Tuulikello

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti