keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Päivät ovat kuluneet seuratessa uuden asukkaan touhuja. Rommi -koira on kotiutunut hyvin - eroahdistuksesta ei ole mitään merkkejä. Tavarat ja huonekalut ovat saaneet vielä olla rauhassa eli niitä ei ole järsitty. Ruoka maistuu joten salamana ollaan aina paikalla jos keittiössä jokin rapisee tai kalisee. Topin kanssa ollaan kuitenkin ottaneet käyttöön tiukan linjan pöydästä antamisen, samoin kuin sänkyyn kiipeämisen suhteen. Ei edes sitä ensimmäistä kertaa vaikka kasvattaja kertoi myöhemmin, että Rommi on tottunut saamaan yhden pienen leipäpalan aamiaspöydästä.

Puutiainen
Tänään kohtasin Suomen vaarallisimman eläimen eli ensimmäinen punkki on irroitettu Rommin leuasta. Niitä siis ulkoilee kellastuneissa heinissä näinkin myöhään syksyllä.

Turska leikkuulaudalla
Eilen aamulla käytiin verkoilla Utön etelän puoleiselta lahdella. Tuulta oli parisen metriä pohjoisesta ja nouseva kuu. Saaliina muutaman kissan silakan ja simppujen lisäksi meille uusi kalalaji turska. Leikattiin heti fileiksi joista toinen joutui pakastimeen ja toinen lounaaksi pannulle. Hyvältä turskafile maistuikin perunoiden ja valkoisen munakastikkeen kera. Kastike on sitä samaa mitä kai jokainen viiskyt tai kuuskytluvulla syntynyt on syönyt koulussa tai sitten mummolassa. Jos ei maistunut lapsena niin kannattaa kokeilla nyt uudelleen.

Saarella pitää vastaanottoa myös hieroja. Pitihän se käydä kokemassa. Kaikenlaista kireyttä löytyi selän ja lapaluiden pienissä lihaksissa. Hierojan suositteli joogaa, jota voikin harrastaa täällä ohjattuna epäsäännöllisesti. Eilen illalla olin jo matolla, jossa tunti vierähtikin nopeasti hitaiden joogaliikkeiden ja hengitysharjoitusten parissa. Samassa kerhotilassa voi tiistaisin harrastaa myös balettia.

Alla vielä muuta pilvikuva. Aamulla etelästä meren yli nousi vahvat pilvet, jotka toivatkin tuulta tullessaan. Päivästä tuli kuitenkin aurinkoinen.

Kuva: Topi Lähteenmäki

Kuva: Topi Lähteenmäki

Kuva: Topi Lähteenmäki

Kuva: Topi Lähteenmäki

Kuva: Topi Lähteenmäki

Kuva: Topi Lähteenmäki



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti